Ook oud-vicepresident Joe Biden kandidaat voor democraten bij presidentsverkiezingen VS

Ook oud-vicepresident Joe Biden kandidaat voor democraten bij presidentsverkiezingen VS

Joe Biden, onder Barack Obama acht jaar vicepresident, is kandidaat voor de democraten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Dat heeft hij deze middag (Belgische tijd) op Twitter aangekondigd. De kandidatuur van Biden zat er al even aan te komen. Hiermee is Biden de twintigste democraat die zich kandidaat stelt voor het hoogste ambt in de Verenigde Staten. “De kernwaarden van deze natie… onze status in de wereld… onze democratie… alles dat van Amerika Amerika gemaakt heeft, staat op het spel”, tweette Biden. “Daarom kondig ik vandaag mijn kandidatuur aan voor president van de Verenigde Staten.”

Het wordt al de derde keer dat Biden een gooi zal doen naar het Witte Huis. Dat gebeurde ook in 1998 en 2008. Bij die tweede keer viel hij met minder dan één procent van de stemmen al na de cruciale caucus in de staat Iowa af, met geen enkele afgevaardigde voor de partijconventie achter zich.

Met Biden zijn er nu twintig democraten in de race, maar het lijkt er niet op dat de nominatie sowieso gewonnen spel zal zijn voor de 76-jarige Biden.

bron: Belga