Wapenarsenaal bij vrouw die in eigen teen schoot

Wapenarsenaal bij vrouw die in eigen teen schoot

Een 20-jarige vrouw uit Zwijndrecht zit in de cel omdat er in haar appartement handgranaten, wapens en kilo’s coke zijn gevonden. De vondst is mogelijk een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar het drugsgerelateerde geweld in Antwerpen van de voorbije maanden. Dat schrijven Gazet van Antwerpen, het Belang van Limburg, De Standaard en Het Nieuwsblad. Opmerkelijk: de vrouw had zélf de hulpdiensten gebeld. Ze had naar eigen zeggen haar teen eraf geschoten met een vuurwapen. Daardoor kwamen ook de politie en het labo ter plaatse. In totaal werden acht handgranaten, vier vuurwapens, ontstekingsmechanismes, kneedbare explosieven én meerdere kilo’s cocaïne gevonden.

De wapens zijn naar alle waarschijnlijkheid niet van de vrouw zelf: de speurders gaan uit van een link met het criminele milieu. Mogelijk betekent de vondst een doorbraak in het onderzoek naar de golf van aanslagen en afrekeningen die Antwerpen de voorbije maanden overspoelde.

De vrouw werd zondag voor de onderzoeksrechter geleid, die besliste om haar aan te houden. Ze verschijnt deze week voor de raadkamer, die over haar verdere aanhouding zal moeten beslissen, aldus de kranten.

bron: Belga