KV Mechelen en AA Gent doen gezamenlijke oproep voor “pyrovrije Bekerfinale”

KV Mechelen en AA Gent doen gezamenlijke oproep voor
KV Mechelen en AA Gent doen gezamenlijke oproep voor "pyrovrije Bekerfinale"

KV Mechelen en AA Gent drukken hun supporters op het hart om op 1 mei geen pyrotechnisch materiaal mee te nemen naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Beide clubs lanceerden een gezamenlijke campagne voor een “pyrovrije Bekerfinale”. Vorig jaar liepen de kosten voor de schade aan het stadion op tot 90.000 euro. AA Gent en KV Mechelen vragen hun supporters om geen Bengaals vuur, rookbommen, voetzoekers of ander pyrotechnisch materiaal in het Koning Boudewijnstadion en de fandorpen te gebruiken.

“Het is niet alleen levensgevaarlijk voor andere supporters, het kost de club ook veel geld”, zegt Eric Van Malderen, veiligheidsverantwoordelijke van KV Mechelen. De 1B-kampioen behoort dit seizoen tot een van de meest gestrafte profclubs. “We hebben dit seizoen alleen al meer dan 20.000 euro aan boetes gekregen.”

Eenzelfde geluid horen we bij AA Gent. De Buffalo’s zijn daarom als eerste club gestart met de responsabilisering van de supporters. “Wie verantwoordelijk is voor door pyrotechnisch materiaal aangerichte schade en/of boetes die de club daarvoor krijgt, draait zelf op voor de kosten”, legt veiligheidsverantwoordelijke Dirk Piens van AA Gent uit. Zo wordt de meest recente boete van 2.500 euro na incidenten bij Waasland-Beveren verhaald op de twee supporters die aangeduid werden als aanstokers.

Tijdens de vorige bekerfinale, tussen Genk en Standard (0-1, na verlengingen), liep de schade aan het Koning Boudewijnstadion op tot zo’n 90.000 euro. Daarmee moest vooral de atletiekpiste hersteld worden. Dat bedrag werd opgehoest door de bekerfinalisten van toen.

“AA Gent en KV Mechelen rekenen er dan ook op dat 1 mei een geweldig, pyrovrij dagje, met ambiance zal worden”, besluiten beide clubs.

Bron: Belga