Het wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes gooien is terug

papieren
Foto Unsplash

Vergeet pilotenbrevetten, straalmotoren en de zoete geur van kerosine. Het enige wat je nodig hebt om door het luchtruim te klieven, is een blad papier. Wel slim vouwen natuurlijk, om zo ver, lang of acrobatisch mogelijk te gooien. Studenten vanaf 18 jaar die zich geroepen voelen om met papieren vliegtuigjes te gooien, kunnen zich inschrijven voor het wereldkampioenschap Red Bull Paper Wings.

Ben jij uitzonderlijk getalenteerd in vliegtuigjes vouwen uit papier? Dan is deze wedstrijd misschien iets voor jou. Bij de vijfde editie van dit kampioenschap zijn er vijf voorrondes, namelijk ‘Qualiflyers’. Die vinden telkens plaats in een andere studentenstad: Louvain-la-Neuve (23/04), Gent (24/04), Leuven (25/04), Bergen (30/04) en Brussel (02/05). Je laat er jouw vliegtuigje rondzweven in twee categorieën: langste afstand en langste vliegtijd. De nationale finale vindt meteen plaats na de Brusselse ‘Qualiflyer’ in Plein Publiek.

De Red Bull Paper Wings Wereldfinale vindt plaats van 16 tot 18 mei 2019 in Salzburg. Dit jaar strijden studenten uit meer dan 80 landen om een plek in die finale. Het huidige wereldrecord staat op naam van Takuo Toda (Japan, 2009) met 27.9 seconden vliegtijd en Joe Ayoob (USA, 2012) met 64,14 meter voor de langste afstand.

Je kan je inschrijven via redbull.be/paperwings.