Weerbericht - Zacht maar bewolkt

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het is woensdagochtend op de meeste plaatsen nog betrokken en in het oosten kan wat lichte regen of motregen vallen. In de loop van de namiddag verschijnen er geleidelijk enkele opklaringen, maar het blijft toch overwegend zwaarbewolkt. Plaatselijk kunnen er enkele buitjes vallen. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 graden in het noorden, meldt het KMI. 's Avonds verdwijnen de wolken geleidelijk en neemt de buienneiging af, 's nachts wordt het helder of lichtbewolkt. De minima liggen aan de hoge kant, met waarden tussen 6 graden in Hoog-België en 9 graden in Vlaanderen.

Donderdag wordt een zonnige en warme dag. Het kwik stijgt naar 15 of 16 graden in Hoog België en 20 of 21 graden elders. En ook voor vrijdag verwachten we een zonnige en warme dag, met maxima tot 21 of 22 graden.

Zaterdag blijft het zonnig en het wordt nog een graadje warmer, met maxima rond 22 of 23 graden. Aan de kust verwachten we maxima tot 16 graden. En ook met Pasen blijft het weer mooi, met maxima rond 22 graden in centrum.

Maandag neemt de bewolking mogelijk toe, al lijkt de kans op neerslag vooralsnog beperkt. De maxima liggen nog boven 20 graden. Dinsdag kunnen er uit de bewolking enkele buien ontstaan. We verliezen enkele graden, maar het blijft nog steeds zacht voor de tijd van het jaar.

bron: Belga