Koning Boudewijnstichting opent projectrekening voor wederopbouw Notre-Dame

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Koning Boudewijnstichting heeft een projectrekening geopend voor de wederopbouw van de Notre-Dame in Parijs. De kathedraal in de Franse hoofdstad is maandagavond gedeeltelijk verwoest door een zware brand. De Stichting opende de rekening op vraag van meerdere potentiële schenkers. "Het ingezamelde geld zal worden overgemaakt aan de Fondation du patrimoine in Parijs, die de geldinzameling coördineert", aldus de Koning Boudewijnstichting vandaag in een persbericht.

Wie dat wil, kan bijdragen aan de wederopbouw van de Notre-Dame door een gift te doen op het rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting: IBAN BE10 0000 0000 0404 BIC BP0TBEB1, met de gestructureerde mededeling ***128/3137/00048***. De Stichting zet zich al jaren in voor het bewaren en beschermen van het erfgoed.

De 'Fondation du patrimoine' is een privé-organisatie die het Franse culturele en natuurlijke erfgoed beschermt. De organisatie lanceerde een internationale collecte op haar website. "Het is onze plicht te heropbouwen wat het zou moeten zijn voor de toekomstige generaties, en om van dit nieuwe terrein, 850 jaar na de eerste meester-architecten, een ambachtenconservatorium te maken, een plaats van scholing en onderwijs", aldus de Franse erfgoedstichting.

bron: Belga