Charles Michel is kandidaat-premier

Premier Charles Michel is de kandidaat van de MR om zichzelf op te volgen als eerste minister. Dat heeft campagnewoordvoerder Georges-Louis Bouchez vandaag verklaard op LN24. Voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA) kondigde maandag in een mediageniek offensief aan dat hij premier wil worden van de volgende federale regering indien zijn partij de grootste van het land blijft. Andere partijen schuiven geen kandidaten naar voren voor de job.

“Charles Michel zou een betere eerste minister zijn, daar ben ik zeker van”, aldus Bouchez. “Wij bij MR nemen onze verantwoordelijkheid op: we hebben een kandidaat-premier en dat is Charles Michel.”

De partijwoordvoerder preciseert overigens dat ook Willy Borsus kandidaat is om opnieuw Waals minister-president te worden, terwijl Françoise Schepmans het Brussels minister-presidentschap ambieert. “Op een bepaald moment zullen alle partijen transparantie moeten bieden”, vindt Bouchez. Hij wil bijvoorbeeld van de PS weten wie haar kandidaat is om de Waalse regering te gaan leiden.

bron: Belga