Zangeres Bebe Rexha kampt met bipolaire stoornis

Foto AFP / C. Delmas

In een reeks berichten op sociale media heeft Bebe Rexha laten weten een bipolaire stoornis te hebben. De Amerikaanse zangeres zegt hierover te zullen zingen op haar nieuwe album. 

“Lange tijd begreep ik niet waarom ik me zo ziek voelde”, vertelt Rexha op Twitter. “Ik snapte niet waarom ik tijdens nare momenten mijn huis niet wilde verlaten, of in de buurt van mensen wilde zijn. Als ik me goed voelde, kon ik niet slapen en bleef ik maar werken of muziek maken.”

In een daaropvolgende tweet stelt ze bipolair te zijn en zich daarvoor niet te schamen. Ze geeft ook nog mee aan het huilen te zijn.

Goeie en slechte periodes

De zangeres verduidelijkt niet hoe ze dit heeft ontdekt. Iemand met een bipolaire stoornis maakt zowel manische als depressieve perioden door, afgewisseld met klachtenvrije perioden.

“Mijn volgende album is mijn favoriet tot dusver, omdat ik niks meer tegenhoud”, vervolgt de Amerikaanse. “Ik hou van jullie allemaal en hoop dat jullie me accepteren zoals ik ben.”

De 29-jarige blondine scoorde hits als ‘In the name of love’, ‘Say my name’ en werkte veel samen met andere artiesten, onder wie Martin Garrix, David Guetta en Nicki Minaj.

In 2018 kwam haar debuutalbum Expectations uit. Het is nog niet bekend wanneer de opvolger verschijnt.