Bizar. Dit vetplantje heeft de vorm van een (paas)haas

Pasen staat voor de deur, dus het is tijd om je huis helemaal in paasthema te hullen. Gekleurde eieren, pastelkleurtjes en paastakken kennen we intussen wel. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een vetplantje met konijnenoren? Perfect om heel het jaar door je huis mee te versieren!
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Vetplanten zijn de ideale manier om te beginnen met een plantenverzameling. Ze zijn makkelijk in onderhoud, makkelijk te stekken en ze zien er nog leuk uit ook. Er bestaan honderden verschillende soorten - de ene is al Instagramwaardiger dan de andere. Een van de vele verschillende variëteiten is de Monilaria Moniliformis.

Monilaria Moniliformis

Lijkt het alsof we Latijn spreken? Is ook zo! In het Nederlands wordt de Monilaria ook wel gewoon vetplantje met de konijnenoren genoemd. Heel wat makkelijker te onthouden en de naam spreekt voor zich. Hoe groter je plant wordt, hoe meer 'konijntjes' er tevoorschijn komen. Als je plant echt goed groeit, zullen er zelfs bloemen uit de oortjes komen. Te schattig, niet alleen voor Pasen, maar het hele jaar door.