Jupiler Pro League - Charleroi behoudt met zege tegen Westerlo waterkansje op groepswinst

Sporting Charleroi heeft zondagavond op de vierde speeldag van Play-off 2A de punten thuisgehouden tegen Westerlo. De Carolo's wonnen in een zwakke partij met 2-0, dankzij late treffers van Adama Niane (67.) en Victor Osimhen (90.). Het is voor Charleroi de eerste thuiswinst sinds 14 december vorig jaar. De Henegouwers tellen zo zes punten na vier wedstrijden en zijn daarmee samen met Oostende tweede in groep A. Leider STVV telt tien punten en is bijna zeker van poulewinst. In een gezapige eerste helft zorgde Stephen Buyl voor het meest opvallende wapenfeit. Na een eerder gele kaart voor een fout dook hij op slag van rust in de zestien naar de grond, op zoek naar een strafschop. Scheidsrechter Boterberg trapte niet in het theater van de buitenspeler en schotelde hem een tweede gele (en dus rode) kaart voor de neus.

Ondanks de manmeersituatie slaagde Charleroi er nauwelijks in om kansen te creëren. Na 67 minuten was het dan toch eindelijk prijs voor de Henegouwers. Niane pegelde een lage voorzet van Marinos hard tegen de touwen, 1-0. Westerlo ging ook met z'n tienen in het slot nog voor een punt, maar Abrahams besloot de grootste kans op Penneteau. Charleroi legde de partij in het slot in een definitieve plooi met een raak afgeweken schot van Osimhen.