VIDEO. Een klein huis voor een klein prijsje

‘Tiny houses’ zijn aan een echte opmars bezig. Steeds meer mensen kiezen voor een minimalistische levensstijl en daar hoort een minimalistische woonst bij. De kleine huisjes zijn goedkoop, ecologisch en snel op te bouwen. En wanneer je je huis gewoon op een aanhangwagen kan vervoeren, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

The Magenta House is een ‘tiny house’ in de strikte zin van het woord. Je moet het als bewoner namelijk doen met 6,4 vierkante meter. Maar je zou versteld staan van wat er allemaal in zo’n kleine ruimte past. Zetel, bed, fornuis, wasbak, tafel, stoelen, kastruimte… Ben je minimalistisch ingesteld, dan past je hele leven in het huisje. Bovendien is het ideaal voor de fervente reizigers onder ons, want je huis is gebouwd op een aanhangwagen. Ben je het beu in België? Dan ga je gewoon ergens anders naartoe.

Doe-het-zelf huisje

Het leukste is misschien nog wel dat je het huisje helemaal zelf in elkaar kan zetten. Joshua Woodsman, oprichter van Pin-Up Houses, verkoopt via zijn site namelijk de plannen voor het bouwwerk aan wie ze maar wil. Hij beweert bovendien dat je voor zo’n 2.500 euro uit de kosten bent. Wil je liever een hutje aan het water bouwen of gewoon een schuur voor in de tuin? Ook dan kan je de plannen daarvoor kopen via Pin-Up Houses. Wij overwegen alvast om al onze bezittingen te verkopen en de wereld rond te trekken in ons mini-huisje!