Geweld Syrië - Zes burgerslachtoffers door raketten op Aleppo

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minstens zes burgers zijn zondag in Syrië om het leven gekomen door raketten die waren afgevuurd op de stad Aleppo, die in handen is van het regime van Bashar al-Assad. Dat bericht het Syrische staatspersagentschap Sana. De Syrische stad bevindt zich vlakbij het jihadistische bastion Idleb, de provincie die gedomineerd wordt door de jihadistische groep Hayat Tahrir al-Sham, een vroegere tak van terreurnetwerk Al-Qaida. Sinds Aleppo eind 2016 is heroverd door het regime, is de stad sporadisch het doelwit van beschietingen door jihadisten of rebellen.

Volgens Sana zijn zes burgers om het leven gekomen en raakten zeven anderen gewond door raketten die "terroristische groepen" op wijken van Aleppo hadden afgevuurd. Het agentschap gebruikte de terminologie van het regime om jihadisten en rebellen aan te duiden.

Het Syrische Observatorium van de Mensenrechten (SOHR) in Groot-Brittannië houdt Hayat Tahrir al-Sham verantwoordelijk voor de raketaanval. Volgens het SOHR zijn twintig raketten afgevuurd op verschillende wijken van Aleppo. Volgens de ngo kwamen drie burgers om, onder wie een kind, en vijf leden van de veiligheidsdiensten.

bron: Belga