Bayern München heeft ondanks penaltygoal Lukebakio geen kind aan Düsseldorf

Bayern München heeft zondag op de 29e speeldag van de Bundesliga zijn leidersplaats heroverd. De Rekordmeister won met 1-4 bij Fortuna Düsseldorf, waar Benito Raman de hele wedstrijd speelde en Dodi Lukebakio zijn invalbeurt van twintig minuten bekroonde met een rake elfmeter. In de rangschikking springt Bayern (67 ptn) opnieuw over Dortmund (66) naar de leiding. Witsel en co wonnen zaterdag met 2-1 van Mainz. De kwelduivel voor Düsseldorf voor rust was Kingsley Coman. De Fransman, deze week op training nog betrokken in een vechtpartij met Robert Lewandowski, trof twee maal raak en zette de thuisploeg zo meteen met de rug tegen de muur. Na de pauze tikte Gnabry de 0-3 tegen de touwen. In het slot kreeg Düsseldorf nog een strafschop na hands van Javi Martinez in de zestien. Lukebakio bleef kalm en redde de eer voor de thuisploeg. Het slotakkoord was toch opnieuw voor Bayern. Invaller Goretzka zette van dichtbij de 1-4 eindstand op het bord.

Voor Fortuna Düsseldorf heeft de nederlaag geen consequenties in het klassement. De promovendus is knap tiende met 37 punten, zestien meer dan Stuttgart dat op de barrageplaats staat.