Ronde van het Baskenland – Izagirre klaart de klus in slotrit

Ronde van het Baskenland - Izagirre klaart de klus in slotrit

Ion Izagirre liet zaterdag zijn tranen na afloop van zijn eindzege in de Ronde van het Baskenland de vrije loop. De dertigjarige Bask van Astana won voor eigen volk het eindklassement nadat zijn team de finale mee had gekleurd.
Izagirre eindigde de voorbije ritten nooit uit de top tien en telde zaterdagochtend 54 seconden achterstand op leider Buchmann. Er zat niets anders op dan aan te vallen en dat deed zijn Astana-team voortreffelijk, met de eindzege tot gevolg. “Het is ongelooflijk om hier voor eigen volk te winnen”, zei hij na afloop. “We hadden een plan met Astana om aan te vallen en dat is goed uitgedraaid, ongelooflijk. Dit is al de 22e zege voor onze ploeg”, rekende Izagirre uit en daarmee komen ze op gelijke hoogte met Deceuninck – Quick-Step.”
Dagwinnaar Adam Yates (Mitchelton-Scott) toonde zich na afloop bijzonder verheugd met de winst, zijn derde al van het seizoen na een rit in de Ronde van Catalonië en de Ronde van Valencia. “Dit was mijn laatste kans om hier een ritzege te grijpen”, zei hij in het flashinterview. “Astana had een plan, ze wilden dat eindklassement en vielen aan, al vroeg op zo’n 60 of 65 km van het einde. Gelukkig had ik goede benen en kon ik dat hoge tempo volgen. Eens op kop met ons vijf verliep de samenwerking goed en uiteindelijk viel ik aan op 3 kilometer van de streep. Met uitstekende afloop, hier ben ik heel blij mee.”

bron: Belga