Jonge Red Flames mogen naar EK

Jonge Red Flames mogen naar EK

De Belgische nationale vrouwenploeg onder 19 jaar heeft zich geplaatst voor het EK in Schotland. In hun derde en laatste wedstrijd in de eliteronde (laatste kwalificatieronde) volstond vandaag in Tubeke een 2-2 gelijkspel tegen Polen. Lisa Petry (12.) en invaller Esther Buabadi (90.+1) scoorden. Omdat de andere groepswedstrijd tussen Zwitserland en Finland ook op 2-2 eindigde, zijn de Belgen groepswinnaar. Finland totaliseert eveneens 5 punten maar heeft een minder goed doelpuntensaldo (+2 tegen +1).

De jonge Red Flames van bondscoach Xavier Donnay wonnen eerder met 2-0 van Zwitserland en speelden 1-1 gelijk tegen Finland. Alle matchen werden in het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke afgewerkt. Zwitserland eindigt als derde met 4 punten, Polen sluit de rij met 1 punt.

De zeven groepswinnaars, waarbij dus België, stoten door naar het EK in Schotland (16-28 juli). In de eerste kwalificatieronde eindigde België met 6 op 9 als tweede in zijn groep na IJsland (9 ptn) maar voor Wales (3 ptn) en Armenië (0 ptn).

bron: Belga