Jonge Red Flames mogen naar EK

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische nationale vrouwenploeg onder 19 jaar heeft zich geplaatst voor het EK in Schotland. In hun derde en laatste wedstrijd in de eliteronde (laatste kwalificatieronde) volstond vandaag in Tubeke een 2-2 gelijkspel tegen Polen. Lisa Petry (12.) en invaller Esther Buabadi (90.+1) scoorden. Omdat de andere groepswedstrijd tussen Zwitserland en Finland ook op 2-2 eindigde, zijn de Belgen groepswinnaar. Finland totaliseert eveneens 5 punten maar heeft een minder goed doelpuntensaldo (+2 tegen +1).

De jonge Red Flames van bondscoach Xavier Donnay wonnen eerder met 2-0 van Zwitserland en speelden 1-1 gelijk tegen Finland. Alle matchen werden in het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke afgewerkt. Zwitserland eindigt als derde met 4 punten, Polen sluit de rij met 1 punt.

De zeven groepswinnaars, waarbij dus België, stoten door naar het EK in Schotland (16-28 juli). In de eerste kwalificatieronde eindigde België met 6 op 9 als tweede in zijn groep na IJsland (9 ptn) maar voor Wales (3 ptn) en Armenië (0 ptn).

bron: Belga