Buurtbewoners leggen bloemen neer voor slachtoffer

Buurtbewoners leggen bloemen neer voor slachtoffer

Enkele tientallen buurtbewoners hebben deze middag bloemen neergelegd aan de Jetselaan in Koekelberg. Daar kwam vorige week zondag de 30-jarige Dariana om het leven bij een verkeersongeval. De vrouw stak op het zebrapad de straat over en twee wagens stonden stil om haar te laten oversteken, maar de 19-jarige bestuurder van een derde wagen haalde die wagens langs rechts in over het fietspad en reed de vrouw aan. Zij overleefde het ongeval niet. De aanrijding veroorzaakte heel wat verontwaardiging en verschillende politieke partijen plaatsten verkeersveiligheid hoog op de politieke agenda. Verschillende inwoners van Koekelberg verenigden zich in het collectief 1081/0, dat strijdt voor meer verkeersveiligheid.

“Deze tragische gebeurtenis heeft veel mensen geraakt”, zegt initiatiefnemer Koen Depaepe. “Buurtbewoners vroegen al jaren om deze oversteekplaats te beveiligen, maar maatregelen bleven uit. Velen delen het gevoel dat dit vermeden had kunnen worden.”

Vandaag konden buurtbewoners bloemen neerleggen en met krijt een boodschap of tekening maken op de plaats van het ongeval.

“Het is vandaag niet de bedoeling actie te voeren”, zegt Koen Depaepe. “We staan stil bij het overlijden van Dariana, maar spreken ook de hoop uit dat we kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid. We hopen dat er geen andere verkeersslachtoffers meer moeten vallen.”

bron: Belga