China Open snooker - Neil Robertson: "Luca Brecel speelde geweldig"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Neil Robertson (WS-7) was zaterdag vol lof voor Luca Brecel (WS-14) nadat hij zich ten koste van de 24-jarige Limburger voor de finale van het China Open had geplaatst. In een felbevochten duel, waarin beide speler op een hoog niveau acteerden, trok de 37-jarige Australiër uiteindelijk met 10-7 aan het langste eind. "Luca speelde een geweldige wedstrijd", verklaarde Robertson. "Had hij niet tegenover mezelf, Judd Trump of Ronnie O'Sullivan gestaan, had hij volgens mij sowieso gewonnen. Ik had geluk dat ik in de eerste sessie mijn achterstand goed kon maken. Ik bleef erin geloven, ook al ben ik erg moe. Dit is het vierde toernooi op rij waarin ik de finale haal. Het wordt al te gek. Ik ben non-stop aan het snookeren."

Robertson won midden februari het Welsh Open, waar hij Stuart Bingham (WS-12) in de finale versloeg, in maart werd hij runner-up in het Players Championship en het Tour Championship, telkens na een finale tegen Ronnie O'Sullivan (WS-1). In Peking staat hij zondag in een best of 21 tegenover Jack Lisowski (WS-15). "Ik heb erg veel snooker gespeeld de jongste weken", zegt de wereldkampioen van 2010. "Bovendien zijn het dan nog toernooien waarin lange matchen gespeeld worden. Nu goed, ik veronderstel dat dit me wel klaarstoomt voor het WK."

Robertson verdiende alleen al in zijn laatste vier toernooien 270.000 pond. Als hij zondag Lisowski verslaat, komt hij dit seizoen aan 590.000 pond en zou een tweede wereldtitel, op 6 mei in Sheffield, hem als eerste speler in de geschiedenis boven het miljoen pond in één seizoen brengen. O'Sullivan, dit seizoen al goed voor 503.000 pond, verkeert in hetzelfde geval.

.

bron: Belga