Belgen in het buitenland - Suarez bezorgt Barcelona late overwinning in Spaanse topper

Barcelona won zaterdagavond de Spaanse topper met 2-0 van Atlético Madrid. De Catalanen vonden pas na 85 minuten een gaatje in de Atletico-verdediging. Thomas Vermaelen zat met last aan de hamstrings niet in de selectie bij de Blaugrana. In Italië verloor Dennis Praet met Sampdoria met 0-1 van AS Roma. Diego Costa eist in Nou Camp al snel de hoofdrol op door verbaal te keer te gaan tegen de scheidsrechter. Die twijfelde niet en toonde de spits een rode kaart (28.). Met tien man koos de ploeg van Diego Simeone volledig voor de verdediging en wist het 85 minuten lang de Catalanen het scoren te beletten. Een bedrijvige Lionel Messi probeerde wel, maar vond net zoals zijn ploegmaats telkens een secure Jan Oblak op zijn weg. Uiteindelijk lukte het toch voor Barcelona, met dank aan een perfect geplaatst schot van Luis Suàrez (85.). De ban was gebroken bij Atlético en Messi kon meteen erna de 2-0 scoren (87.). Barcelona staat nu 8 punten voor op Atlético Madrid en lijkt op weg naar een nieuwe Spaanse titel.

Dennis Praet mocht voor Sampdoria starten in de subtopper tegen AS Roma. Bij winst kon Sampdoria naast Roma komen op de zesde plaats, die recht geeft op Europees voetbal. De wedstrijd bleef lang op een 0-0 steken, maar in de 75e minuut kon Roma-kapitein Daniele De Rossi de bal op hoekschop binnenwerken, 0-1. Dat was meteen ook de eindstand. Praet mocht de hele wedstrijd op het veld blijven staan.

In de Eredivisie won Dario Van den Buijs, 90 minuten op het veld, met Heracles met 1-0 van NAC Breda. De Zweed Kristoffer Peterson zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd (81.). Excelsior en Siebe Horemans verloren met 1-0 van Groningen, terwijl Utracht en Othman Boussaid - die tijdens de rust gewisseld werd - een 5-0 pandoering kreeg bij ADO.

In Frankrijk speelde Monaco, met Nacer Chadli de hele wedstrijd op de bank, 1-1 gelijk tegen Guingamp. Baptiste Guillaume en Nîmes wonnen met 2-0 van Caen.