Agent verricht naakt een arrestatie in publieke sauna

Foto Pixabay

De lange arm van de wet kan al eens hard aankomen. Zo ook voor een voortvluchtige in Zweden die even van een sauna wou genieten. Helaas was er in de sauna ook een naakte politieagent op zijn vrije dag aanwezig, die de verdachte ook zonder kleren herkende en ingreep. 

Door een toevallige samenloop van omstandigheden zagen de twee elkaar in de sauna, zegt Christoffer Bohman, politiechef van het stadsdeel Rinkeby in Stockholm, tegen de Zweedse tv-zender SVT.

“Het is gemakkelijker om in actie te komen als je je collega’s bij je hebt en je de juiste uitrusting draagt. Dit was zo naakt als maar kon”, vertelt Bohman ludiek.

“Potentieel gevaarlijk”

De gezochte man was voortvluchtig nadat hij hoorde dat hij een gevangenisstraf opgelegd had gekregen. Hij stond bekend als “potentieel gevaarlijk” omdat hij een poging had gedaan een ambtenaar aan te vallen.

Op de Facebook-pagine van de politie van Rinkeby bedankt de afdeling hun collega voor het optreden. Ze sluiten het bericht af met de waarschuwende woorden: “We zijn overal, zelfs als je ons niet ziet, zijn we er”.

Volgend artikel: