Stacchiotti pakt de zege in openingsrit

Stacchiotti pakt de zege in openingsrit

Riccardo Stacchiotti (Giotti Victoria-Palomar) heeft vandaag de openingsrit in de Ronde van Sicilië (Ita/2.1) gewonnen. De Italiaan toonde zijn snelle benen na 165 km van Catania naar Milazzo in een massasprint waarin hij het haalde van zijn landgenoten Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) en Luca Pacioni (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM). Hij is meteen ook de eerste leider, met een voorsprong van vier seconden op Belletti. Er eindigden geen Belgen in de top tien. De vroege vlucht kwam op naam van zes renners: aanvankelijk trokken enkel William Munoz (Coldeportes), Krister Hagen (Riwal Readynez) en Dario Puccioni (Sangemini-Trevigiani) op avontuur, wat later kregen ze nog het gezelschap van Daniel Crista (Giotti Victoria-Palomar), Isaac Canton (Kometa) en Davide Baldaccini (Colpack). Jacopo Mosca (D’Amico UM Tools) probeerde nog de sprong naar voren te maken, maar tevergeefs. Ook een poging van Luca Wackermann (Bardiani-CSF) strandde.

Maximaal verzamelden de vluchters vijf minuten bonus, in het peloton was het UAE Team Emirates dat samen met Delko Marseille Provence, Israel Cycling Academy en Androni Giocattolli de voorsprong binnen de perken hield.

Op 16 km van het einde volgde een hergroepering in deze etappe, die op papier er eentje voor de sprinters moest zijn. Androni probeerde nog in het slot het peloton in stukken te breken, maar zonder succes en de sprint was onvermijdelijk. Molano lanceerde de sprint van ver, op 300 meter, en effende zo het pad voor de andere sprinters. Stacchiotti nam het wiel van Belletti en sprintte zo naar de zege, goed voor zijn derde profzege in zijn carrière. Eerder won de 27-jarige Italiaan twee ritten in de Ronde van Portugal in 2018.

Morgen wordt de tweede etappe gereden, een rit over liefst 236 kilometer van Capo d’Orlando naar Palermo. De Ronde van Sicilië eindigt zaterdag.

bron: Belga