Champions League basket (m) – Coach Roel Moors: “Geen topwedstrijd, maar goed genoeg voor de kwalificatie”

Champions League basket (m) - Coach Roel Moors: "Geen topwedstrijd

Roel Moors, de coach van de Antwerp Giants, blikte woensdagavond voldaan terug op de historische kwalificatie voor de Final Four van de Champions League. Moors erkende dat zijn team geen absolute topwedstrijd speelde. “Maar het was goed genoeg voor de kwalificatie en dat is wat telt”, aldus de Kempenaar na afloop van de 66-61 zege tegen het Russische Nizhny Novgorod in de terugwedstrijd van de kwartfinales. “We waren klaar voor partij”, opende Moors. “Ik had vooraf gefocust op een sterke defensie, een hele wedstrijd lang. Die ‘defense’ stond ook op punt, maar aanvallend liep het bij momenten moeilijker. Ik denk dat de afwezigheid van Kendrick Perry (sterspeler van Nizhny Novgorod, red) ook onze ploeg parten speelde. Mijn spelers misten die extra uitdaging. Daarom kan ik niet zeggen dat we opperbest speelden. Maar het was goed genoeg voor de kwalificatie en dat is wat telt. De plaatsing voor de Final Four is voor deze spelersgroep, en bij uitbreiding voor de hele club, fantastisch. Het zullen fysiek zware weken worden, maar daar moeten we mee om kunnen. Dit is een verhaal van twee jaar werken en dit seizoen komt er alles uit. Fantastisch.”
Ook de spelersgroep was na de kwalificatie door het dolle heen. Roel Moors kreeg enkele champagne-flessen over zich heen gespoten en het begin van een luidruchtig Antwerps feestje bleek ingezet. Paris Lee kon enkel kwijt dat hij het “ongelooflijk” vond. Ismael Bako prees dan weer het publiek, dat een uitverkochte Lotto Arena bij momenten deed daveren.
Man van de match Hans Vanwijn (10 punten) bleef wel nog even nuchter. “We wisten dat het een heel fysieke strijd ging worden en daar waren we klaar voor”, stak de Limburger van wal. “Zij deden alles om te winnen, maar scoorden te weinig. Ze misten met Perry dan ook hun beste speler. Zelf waren wij heel solide. Ik vind dat we een heel goede wedstrijd speelden. Vooral defensief waren we ijzersterk. Offensief waren we misschien niet altijd op de afspraak, maar het volstond. Dat is het belangrijkste.”

bron: Belga