Doc’Riders: een teamchallenge voor het goede doel

201809, Kristof Vadino, DocRiders, Dokters van de Wereld, Marche-en-Flamennes

Op 21 en 22 september organiseert Dokters van de Wereld de tweede editie van Doc’Riders. Het doel van dit solidaire sportavontuur? Geld inzamelen voor de acties van de ngo in België en de rest van de wereld.

Vorig jaar zamelden ruim 150 fietsers met een groot hart zo’n € 130.000 in voor Dokters van de Wereld. In september hoopt Doc’Riders dat succes nog eens over te doen in Marche-en-Famenne. De ideale gelegenheid voor werknemers van kleine en grote bedrijven om in team deel te nemen aan een uniek en verenigend menselijk avontuur.
Om mee te fietsen, moeten deelnemers een team van drie of vier mensen samenstellen en minstens €1.500 inzamelen. Het weekend van 21 en 22 september leggen ze naar keuze een parcours van 200 km binnen de 24u af, of 100 km binnen de 12u. Iedereen is welkom, zowel particulieren als bedrijven. Voor die laatste is het een uitgelezen kans om een unieke teambuilding te organiseren in het teken van het goede doel.

Samen met drie collega’s van Partenamut nam Mathieu Mosselmans deel aan de eerste editie van Doc’Riders. En ook dit jaar stijgen ze weer in het zadel.

Waarom vind je het belangrijk om deel te nemen aan Doc’Riders?

Binnen het bedrijf zijn er een paar collega’s die met de fiets komen werken. Toen onze werkgever ons het project voorstelde, waren we meteen geïnteresseerd. Er is niet alleen de sportieve challenge, maar ook het aspect van geld inzamelen. Dat is heel motiverend.

Hoe hebben jullie geld ingezameld?

Partenamut vroeg aan alle werknemers om het team te helpen en bood aan het bedrag te verdubbelen als we meer dan duizend euro binnenhaalden. We spraken ook familie en vrienden aan. We probeerden echt iedereen warm te maken.

Welke herinnering houd je over aan het avontuur?

Ik heb mijn drie collega’s veel beter leren kennen. Het was een leuke manier om ze ook eens buiten het werk te ontmoeten. We trokken ons op aan elkaar. Een tiental collega’s kwam bovendien supporteren aan de checkpoints. Er heerste een echte teamspirit onder de wielrenners. Het hele event straalde een positieve dynamiek uit. Heel leuk!

Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een gratis inschrijving (ter waarde van €80 per persoon) voor twee teams. Beantwoord deze vraag:
In welke Belgische gemeente vindt Doc’Riders 2019 plaats?
a) Verviers
b) Marche-en-Famenne
c) Durbuy
Schiftingsvraag: Hoeveel mensen zullen aan deze wedstrijd deelnemen?
Mail je antwoorden voor 11/04 23u59 naar [email protected]