Twee doden bij schietpartij tijdens lokale verkiezingen in Turkije

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het Oost-Turkse Malatya zijn twee mensen om het leven gekomen bij een schietpartij in een stembureau. Dat meldt het Turkse persagentschap DHA. De slachtoffers zijn volgens de voorzitter van de kleine oppositiepartij Saadet twee verkiezingswaarnemers van zijn partij. De twee zouden geklaagd hebben over de manier waarop de stembusgang verliep, waarop ze het aan de stok kregen met een groepje andere aanwezigen. Een van hen trok daarop een geweer en schoot het tweetal neer. De schutter is opgepakt.

Zowat 57 miljoen Turken trekken vandaag naar het stemlokaal voor de lokale verkiezingen. Ongeveer 553.000 politieagenten moeten die stembusgang in goede banen leiden.

De lokale verkiezingen zijn een belangrijke test voor president Recep Tayyip Erdogan en zijn islamitisch-conservatieve regering. Vooral in de grote steden wordt het spannend: de AK Partij van Erdogan verliest volgens de peilingen de meerderheid in Ankara en Istanboel. De twee metropolen worden al meer dan 20 jaar bestuurd door een burgemeester van de AKP.

Bron: Belga