Gent-Wevelgem - Oliver Naesen zal meedoen voor zege in Ronde van Vlaanderen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na Milaan-Sanremo, waarin hij tweede werd, mocht Oliver Naesen in Gent-Wevelgem opnieuw het podium op. De kopman van Ag2r-La Mondiale finishte op de Vanackerestraat als derde.

"Ik was na vrijdag wat gefrustreerd. Ik had het gevoel dat ik me had laten flikken in de E3 Harelbeke. Er zat meer in daar. Vandaag bevestigde ik mijn goede conditie", stelde Naesen. "Ik heb nooit gepanikeerd toen dat groepje met Sagan wegtrok. Deze koers is immers 250 kilometer lang. Ik heb al veel in zo'n situatie gezeten en ik was heel blij dat ik geen deel uitmaakte van die kopgroep. Je ligt dan te rijden als een gek, knokt voor iedere seconde en wanneer je dan op een gegeven moment een strook opdraait waar de wind anders zit, kijkt iedereen naar elkaar en worden de benen stil gehouden. Daarna is een hergroepering onherroepelijk en heb je dus een pak kansen gewoon weggesmeten."

De renner van Ag2r-La Mondiale reed wel constant op de voorste rijen van het peloton. "Ik zat daar echt op mijn gemak", vervolgde Naesen. "Ik wist dat wij die groep zouden pakken. Op de Kemmelberg zouden we de klus wel klaren. En ik vond ook niet dat wij als ploeg aan de bak moesten om de kloof zo klein mogelijk te houden. We lieten de anderen netjes de klus klaren. Ik weet dat ik ga meedoen voor de zege in de Ronde van Vlaanderen. Dat kan toch niet anders met de conditie die ik nu heb? Pas op, ik zeg niet dat ik de Ronde van Vlaanderen ga winnen, maar ik wil me wel meten met de beteren, zeker en vast", besloot Naesen.

bron: Belga