Gent-Wevelgem - John Degenkolb kon zich meten met de betere sprinters

door
Belga
Leestijd 1 min.

John Degenkolb won eerder op het seizoen al de slotetappe van de Tour de la Provence en werd in Gent-Wevelgem netjes tweede na Alexander Kristoff. Daar kon de Duitser van Trek-Segafredo wel vrede mee nemen, dit na een lastige wedstrijd.

"Het was vandaag een zeer lastige koers. Ik was er zeer dicht bij. Ik focuste op het wiel van Elia Viviani, maar we werden plots naar links geduwd. Net voordat ik vol in de remmen moest gaan, zag ik een opening en daar kon ik induiken en zo naar voren schieten. Ik bleef op snelheid, maar Alexander Kristoff was net iets sterker. Ik kwam tot zijn wiel, maar hem verslaan zat er nu eenmaal niet in", verduidelijkte Degenkolb.

"Eigenlijk hebben we met het team een collectief sterke prestatie neergezet. Dit na een periode waarin het wat minder liep voor ons. Wij lieten ons shirt meermaals zien. Ik heb veel krachten verspeeld om mij voorin de wedstrijd te houden, maar iedereen heeft echt afgezien vandaag. Al heel snel barstte de koers open en het waren niet de minsten die voorop reden. Daarom sloop er meermaals paniek in de grote groep. Er werd stevig jacht gemaakt, maar echt fel naderen deed men niet op de vluchters. Uiteindelijk kwam het dan toch nog tot een sprint op het einde en daarin kon ik me wel meten met de beteren", besloot Degenkolb.

bron: Belga