Alexander Kristoff profileert zich als favoriet voor Ronde van Vlaanderen

Alexander Kristoff (UAE-Team Emirates) heeft Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. Het was de snelste editie ooit van deze klassieker. De 31-jarige Noor was de sterkste in de sprint met een omvangrijke groep en profileert zich als kandidaat-winnaar voor de Ronde van Vlaanderen van volgende week zondag. Kristoff was in 2015 al eens de sterkste in Vlaanderens Mooiste.
“In de laatste tien kilometer kwam Fernando Gaviria bij mij, hij vertelde me dat hij zich niet zo goed voelde. Ik mocht dus mijn kans gaan, want normaal gezien moest ik de sprint voor hem aantrekken”, vertelde Kristoff.

“Deze winst in Gent-Wevelgem heeft mijn voorseizoen sowieso gered. En er komen nog enkele mooie koersen aan. Ik trek dus met een zeer gerust gemoed naar de Ronde van Vlaanderen. Natuurlijk kan je deze Gent-Wevelgem niet vergelijken met de Ronde. Die laatste is een pak lastiger, maar toch schat ik deze overwinning zeer hoog in. Ik beschouw het als één van de mooiste zeges uit mijn loopbaan”.

De wedstrijd spatte al zeer vroeg open. Na iets meer dan 50 kilometer vormde zich een kopgroep met onder anderen Sagan en nog een pak favorieten, onder wie Fernando Gaviria. “Wij moesten met de ploeg dus niet werken, want onze kopman zat vooraan. Dat maakte dat ik heel wat krachten kon sparen”, vervolgde Kristoff.

“Ik wist dat de tweede beklimming van de Kemmelberg heel cruciaal zou worden, daarom posteerde ik me op de eerste rijen. En dan trokken we met een grote groep naar Wevelgem. Iedereen had al het beste van zichzelf gegeven en ik weet dat wanneer de meesten op hun tandvlees zitten ik in de sprint niet traag meer ben. Dat bleek vandaag opnieuw. Of ik me nu bij de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen mag rekenen? Wel, ik heb die koers al eens gewonnen en als je in aanloop naar die wedstrijd kan winnen, dan zetten ze je steeds bij de kanshebbers “, besloot een lachende Kristoff.

bron: Belga