Onderwijs is topprioriteit voor Open Vld Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het ledencongres van Open Vld Brussel heeft vandaag het verkiezingsprogramma voor de aankomende verkiezingen in mei goedgekeurd. De liberalen maken van een kwaliteitsvol Nederlandstalig onderwijs hun hoofdprioriteit. Daarnaast focust het programma ook duidelijk op beter openbaar vervoer, meertaligheid en meer koopkracht voor de Brusselaar. Het populaire Nederlandstalige onderwijs in Brussel komt vaak in het nieuws vanwege het tekort aan plaatsen en dat moet zowel door Brussel als door Vlaanderen verholpen worden. De infrastructuur moet erop vooruit en in de komende vijf jaar moeten er 3.500 plaatsen extra in het Nederlandstalig kleuter- en basisonderwijs en 5.000 plaatsen in het secundair onderwijs gecreëerd worden. Op die manier krijgen de Brusselse jongeren alle kansen die ze verdienen.

"Bij het einde van de leerplicht moeten de Brusselse jongeren op hun 18 jaar minstens drietalig uit het school komen om hun toekomst te verzekeren. Die drietaligheid is onmisbaar voor een plek op de arbeidsmarkt", zegt lijsttrekker voor het Brussels Parlement Guy Vanhengel.

Zijn collega en lijsttrekster voor het Vlaams Parlement Els Ampe treedt hem bij in zijn ambitie. "We moeten de Vlaams-Brusselse as versterken via het onderwijs. Er is een tekort en mensen schuiven aan. Met voldoende plaatsen kan onze stad ook echt meertalig worden, want iedereen die naar het Nederlandstalig onderwijs wil, zal dat dan ook kunnen. Het Vlaamse parlement speelt daarin een hoofdrol. De lat in het onderwijs moet hoog liggen, maar de drempel laag", aldus Ampe.

bron: Belga