Vijfhonderd klimaatbetogers trekken door Brussel richting Troonplein

Een 500-tal klimaatjongeren en sympathisanten zijn vandaag in Brussel bezig aan een mars door de stad richting het Troonplein. Met de mars voor een betere toekomst zetten de klimaatjongeren hun eis voor een herziening van het grondwetsartikel 7bis kracht bij. Omstreeks 11 uur vertrokken de enthousiaste jongeren aan het Noordstation om hun wandeling te eindigen aan het klimaatdorp dat op het Troonplein is opgetrokken.

De jongeren laten zich opnieuw luidkeels horen met hun vele slogans zoals “België koolstofneutraal, luister naar ons signaal”, “het is te heet op de planeet, de regering doet geen reet”, “waar is dat draagvlak? hier is dat draagvlak” of “un, deux, trois dégrées, c’est un crime contre l’humanité” en natuurlijk “on est plus chaud que le climat” en “What do we want? Climate justice! When do we want it! Now?”

In de mars stappen ook enkele bekende sympathisanten mee. De acteurs Koen De Graeve, Jan Bijvoet en Nico Sturm kwamen de klimaatjongeren steunen. Naar goede gewoonte waren ook de ‘grootouders voor het klimaat’ aanwezig om een betere toekomst te eisen voor de volgende generatie.

bron: Belga