Man opgenomen in ziekenhuis na aanval door haai aan Great Barrier Reef

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een 25-jarige man is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij vandaag door een haai is gebeten aan het Great Barrier Reef in de Australische regio Whitsunday Island. Het slachtoffer is er ernstig aan toe, maar is stabiel, laten de autoriteiten van Queensland weten. Het slachtoffer werd per helikopter gered van een ponton aan Hardy Reef en is naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Volgens de reddingsdiensten is hij in zijn bovenbeen gebeten door een haai.

Aan de oostelijke Australische kust nabij het Barrier Reef is er de afgelopen maanden een stijging van het aantal haaiaanvallen. In november kwam een 33-jarige Australiër om het leven bij een aanval door een haai in de regio van Whitsunday Island. Twee maanden daarvoor werden een 46-jarige vrouw en een 12-jarig meisje nog getroffen. Zij overleefden de aanval, maar het meisje verloor haar been.

De Whitsunday Island-regio is een van de populairste vakantiebestemmingen in Australië, met jaarlijks meer dan 750.000 binnenlandse en buitenlandse toeristen.

Bron: Belga