Kwal. EK 2020 - Frankrijk heeft geen genade voor IJsland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Frankrijk is foutloos begonnen aan de kwalificaties voor het EK van 2020. De Fransen wonnen maandag in het Stade de France met 4-0 van IJsland en komen zo met 6/6 - naast Turkije - op kop in groep H. Een vroeg kopbaldoelpunt van Umtiti (12.) zette Les Bleus al snel op rozen. Na de pauze verdubbelde de onvermijdelijke Giroud (68.), met zijn 35e interlandgoal, de score. Ook collega-aanvallers Kylian Mbappe (78.) en Antoine Griezmann (84.) pikten in de slotfase hun doelpunten nog mee. Eindstand: 4-0. Bij IJsland stonden oude bekenden Sverrir Ingason (ex-Lokeren) en Birkir Bjarnason (ex-Standard) aan de aftrap. Alfred Finnbogason (ex-Lokeren) en Ari Skulason (Lokeren) vielen in.

In de andere wedstrijd in de poule won Albanië met 0-3 bij Andorra. Sadiku (21.), Balaj (88.) en Abrashi (90.+6) zorgden voor de goals op het Andorrese kunstgras. Kristal Abazaj, door Anderlecht verhuurd aan het Kroatische Osijek, bleef de hele partij op de bank.

Eerder op de avond won Turkije al met 4-0 van Moldavië.

Frankrijk en Turkije staan met het maximum van zes punten op kop in groep B. IJsland en Albanië volgen met drie punten, Andorra en Moldavië zijn nog puntenloos.

bron: Belga