“Uber telt miljarden neer voor concurrent Careem”

Uber telt miljarden neer voor concurrent Careem
Uber telt miljarden neer voor concurrent Careem

Uber Technologies, het bedrijf achter de populaire taxi-app, staat naar verluidt op het punt om rivaal Careem Networks FZ over te nemen. Persbureau Bloomberg stelt op basis van ingewijden dat er met de deal zo’n 3,1 miljard dollar is gemoeid. Careem, dat zijn thuisbasis heeft in Dubai, is actief in meer dan 90 steden in ongeveer vijftien landen. Er gaan al langer geruchten dat Uber interesse heeft in Careem. De twee bedrijven zijn in een hevige en kostbare concurrentiestrijd verwikkeld.

Aandeelhouders van Careem, onder wie de steenrijke Saoedische prins Al-Waleed bin Talal en het Japanse e-commercebedrijf Rakuten, zouden gevraagd zijn om de voorwaarden van de transactie uiterlijk maandag goed te keuren, waarna de deal al dinsdag wereldkundig gemaakt zou kunnen worden. De betrokken partijen waren niet direct bereikbaar voor commentaar.

Uber maakt later dit jaar waarschijnlijk zijn debuut op de beurs in New York. Mogelijk wordt het de grootste beursintroductie van 2019 en tevens een van de grootste ooit, met een geschatte totale waardering voor de onderneming van 120 miljard dollar.

bron: Belga