Ruim 115 doden bij aanval op dorp in Mali

Ruim 115 doden bij aanval op dorp in Mali
Ruim 115 doden bij aanval op dorp in Mali

Bij de aanval op een dorp van het Peul-volk in het midden van Mali, vermoedelijk door traditionele jagers van een andere etnische groep, de Dogon, zijn meer dan 150 doden gevallen. Dat stelt een woordvoerder van het leger. Volgens secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres gaat het om 134 doden en tientallen gewonden.
Volgens getuigen werden de hutten in brand gestoken. Het incident vond plaats in het Ogossagou-Peul, in een zone bij de grens met Burkina Faso.

Onder de slachtoffers zijn ook zwangere vrouwen, kleine kinderen en bejaarden. “Het aantal doden is onmenselijk. Het gaat allemaal om burgers en nog verschillende mensen raakten gewond toen hun huizen in brand gestoken werden”, verklaart een regeringswoordvoerder. De Malinese overheid stuurde al troepen naar het gebied om de veiligheid te verzekeren.

VN-secretaris-generaal António Guterres liet weten geschrokken te zijn door het geweld. Hij riep de Malinese autoriteiten op om hun inspanningen te verhogen om opnieuw te komen tot “vrede en stabiliteit” in het land.

Het is nog niet duidelijk wie achter de aanval zit. De overlevenden beschuldigen traditionele jagers.

Bron: Belga