WTA Miami - Nummer één van de wereld Osaka verliest haar derde ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Japanse Naomi Osaka, nummer één van de wereld, is zaterdag niet voorbij de derde ronde geraakt op het WTA-toernooi van Miami (hard/9.035.428 dollar). Osaka verloor na twee uur en twintig minuten tennis in drie sets (4-6, 7-6 (7/4), 6-3) van de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 27). Ook in haar openingsduel in Miami vrijdag - Osaka was vrij in de eerste ronde - had de Japanse het al lastig. Ze won toen in drie sets (6-0, 6-7 (3/7) en 6-1) van onze landgenote Yanina Wickmayer (WTA 141), die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel had gewerkt.

Voor de 21-jarige Osaka is het haar tweede vroege uitschakeling op rij. Vorige week verloor ze in Indian Wells in de vierde ronde van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 20). Ze won met de US Open vorig jaar en de Australian Open dit jaar de laatste twee grandslamtoernooien.

Er is nog één Belgische actief in het enkelspel in Miami. Elise Mertens (WTA 14) treft zondag in haar derde ronde de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 99). In het dubbelspel zijn met Mertens en Kirsten Flipkens nog twee landgenotes actief.

bron: Belga