Pieter De Crem vervangt minister Reynders voor staatsbezoek aan Zuid-Korea

Pieter De Crem vervangt minister Reynders voor staatsbezoek aan Zuid-Korea

Federaal minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR) zal koning Filip en koningin Mathilde uiteindelijk niet vergezellen bij het staatsbezoek aan Zuid-Korea. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zal hem vervangen. Reynders blijft in België voor parlementair werk, laat zijn kabinet vandaag weten. De vice-premier heeft het paleis gisterenavond officieel laten weten dat hij niet aanwezig zal zijn op de reis.

Eerder op de week had de Waalse minister-president Willy Borsus (MR) verstek laat gaan voor het staatsbezoek nadat de Waalse regering (MR-cdH) haar meerderheid in het parlement kwijt is door een overstap van een MR-parlementslid.

Minister-president van de Duitstalige Gemeenschap, Oliver Paasch, had eerder al aangegeven dat hij niet aanwezig zou zijn bij dit staatsbezoek, terwijl zijn Vlaamse evenknie, Geert Bourgeois (N-VA), zich liet vervangen door zijn minister van Economie, Philippe Muyters. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister-president van de Franse Gemeenschap Rudy Demotte (PS) zijn ook van de partij.

Het koningspaar vertrekt morgennamiddag vanop de militaire luchthaven van Melsbroek naar Zuid-Korea. Ze krijgen ook het gezelschap van een delegatie van bedrijfsleiders en vertegenwoordigers van de academische wereld.

bron: Belga