Gentse halfvastenfoor krijgt “zekerheid” van nieuw Gents stadsbestuur

Gentse halfvastenfoor krijgt "zekerheid" van nieuw Gents stadsbestuur

In Gent start zaterdagavond de 522ste editie van de halfvastenfoor. Het nieuwe stadsbestuur kiest voor een nieuwe start nadat tijdens de vorige legislatuur enkele voorstellen niet goed vielen bij de foorkramers. “We hebben het gevoel dat dit stadsbestuur ons zekerheid wil bieden”, zegt woordvoerder Guido Herman, die de garantie krijgt dat het standgeld niet verhoogd wordt.
Zaterdag opent de Gentse Belleman in de Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk de halfvastenfoor. De eerste editie onder het nieuwe stadsbestuur van burgemeester Mathias De Clercq. Onder het vorige bestuur kwamen enkele voorstellen op de tafel. De locatie heeft ter discussie gestaan, het standgeld en het aanbod.
Dat lijkt niet het geval onder de nieuwe schepen van Evenementen Sofie Bracke (Open Vld), die een eerste overleg met de foorkramers achter de rug heeft. “Ik heb indruk dat de halfvastenfoor goed zit”, aldus Bracke. “Een eerste overleg was constructief.” Het standgeld staat niet ter discussie, nadat die onder de vorige legislatuur waren opgeslagen. De Gentse halfvastenfoor verwacht 300.000 bezoekers en staat nog tot 14 april op het Sint-Pietersplein.

bron: Belga