Kwal. EK 2020 – “Erg belangrijk om met zege te starten”, stelt matchwinnaar Eden Hazard

Kwal. EK 2020 - "Erg belangrijk om met zege te starten"

Eden Hazard speelde donderdag tegen Rusland andermaal een sterke partij. De dribbelkont van Chelsea loodste de Rode Duivels met twee treffers naar een 3-1 winst. “We brachten misschien niet altijd oogstrelend voetbal op de mat, maar het is heel belangrijk te starten met een zege”, verklaarde Hazard na afloop. “Het resultaat tegen de Russen stemt ons tevreden”, stelde Hazard. “Winst in de opener van een kwalificatiecampagne mag niet onderschat worden en is heel belangrijk, ook met het oog op de volgende partijen. Er waren nog werkpunten, maar we hebben vertrouwen opgedaan voor de wedstrijd tegen Cyprus. Dat wordt een heel ander duel dan tegen Rusland.”
Omdat meerdere certitudes out waren, verschenen youngsters als Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Timothy Castagne aan de aftrap. Zij lieten opnieuw zien wat ze in hun mars hadden, en het was routinier Thibaut Courtois die bij het tegendoelpunt zwaar in de fout ging. “Maar iedereen weet dat Thibaut een geweldige doelman is”, zette Hazard zijn oud-teammaat bij Chelsea uit de wind. “Hij was al zo vaak de redder in nood voor ons. Daarnaast hebben de vervangers getoond dat ze er stonden. We kunnen op hen rekenen.”
Hazard kan zondag in Cyprus zijn honderdste cap pakken. De Henegouwer is niet te veel bezig met die mijlpaal. “Wat ik me voor die galawedstrijd toewens? Niets speciaals. Ik hoop gewoon dat we op Cyprus de volle buit veroveren.”

bron: Belga