Cyprus klopt San Marino met forfaitcijfers en is leider in groep van Rode Duivels

door
Belga
Leestijd 1 min.

Cyprus heeft vandaag in het GSP Stadion in Nicosia met 5-0 van San Marino gewonnen in groep I van de kwalificaties voor het EK voetbal in 2020. De Cyprioten, gecoacht door de Israëliër Ran Ben-Shimon, stonden bij de rust al 4-0 voor en komen aan de leiding in de groep van de Rode Duivels. Pieros Sotiriou (19, 23.) van FC Kopenhagen bracht Cyprus met twee penalty's al snel op een dubbele voorsprong, Ioannis Kousoulos (26.) en Georgios Efrem (31.) zorgden al voor de pauze voor een nog veel comfortabelere bonus. Standard-verdediger Konstantinos Laifis (56.) legde in de tweede helft de 5-0 eindstand vast.

Eerder vandaag won Kazachstan in groep I met 3-0 van Schotland. De derde wedstrijd in die groep volgt om 20u45, wanneer de Rode Duivels het in het Koning Boudewijnstadion in Brussel opnemen tegen Rusland. Aan de leiding komen zal lastig worden voor de Belgen, want dan moeten ze beter doen dan de Cyprioten, die voorlopig de eerste plaats innemen.

De eerste twee van elke groep mogen rechtstreeks naar het EK in 2020, dat in twaalf verschillende landen wordt afgewerkt. Nog vier extra landen kunnen zich later plaatsen via de barrages.

Bron: Belga