Zes Pakistaanse militairen omgekomen bij aanslag taliban

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zes Pakistaanse soldaten zijn om het leven gekomen nadat de taliban een militaire controlepost bestormden in de zuidwestelijke provincie Beloetsjistan, in Pakistan. Dat melden de autoriteiten vandaag. Volgens politieambtenaar Naseem Shah waren de taliban en gewapend met granaten en automatische geweren toen ze de controlepost in het afgelegen Loralai-district bestormden afgelopen nacht. De zes militairen die de post bemanden, zijn gedood.

Een woordvoerder van de Pakistaanse taliban heeft de aanval opgeëist, en zei dat het om een vergeldingsactie gaat voor de strijders die in de buurt van datzelfde controlepunt zijn gedood. "Dit is een herinnering aan al onze vijanden dat we onze mensen zullen wreken", zei taliban-woordvoerder Mohamed Khorasani tegen de media.

Loralai ligt in de provincie Baloetsjistan, waar China een diepzeehaven heeft gebouwd als onderdeel van een bouwproject van 62 miljard dollar om een land- en zeeroute door Pakistan te bouwen. Zo wil China in de toekomst de Midden-Oosterse, Europese en Afrikaanse markten bereiken.

Het geweld is afgenomen in Pakistan sinds de veiligheidstroepen in 2014 een reeks offensieven begonnen tegen de islamitische strijders, maar in sommige delen van Baloetsjistan blijft het onstabiel.

bron: Belga