Torfs en EASI opnieuw beste werkgevers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Schoenen Torfs en EASI zijn opnieuw verkozen tot beste werkgevers van België. De schoenenwinkelketen wint voor het zesde jaar op rij bij de grote bedrijven met meer dan 500 werknemers. Het IT-bedrijf kaapt voor de vijfde keer in evenveel jaren op rij de oppergaai bij de kleinere ondernemingen. Dat meldt Vlerick Business School dinsdag. Vlerick voert jaarlijks het "Best Workplaces"-onderzoek uit met het Great Place to Work Instituut. Ze lauwerden dinsdag bij de uitreiking twintig bedrijven in de twee categorieën. Torfs verwees bij de grote bedrijven Accent Jobs naar de tweede plaats, gevolgd door McDonald's Belgium. Op vier volgt KBC en Start People sluit de top vijf af. Dan volgen DELA, Adecco Group, EY Belgium, Randstad Group en tot slot MediaMarkt.

Bij de kleinere bedrijven won EASI het pleit van AE en Secretary Plus sluit de top drie af. Dan volgen Xylos, Protime, Mars Belgium, ORMIT, Roche Pharma, Axxes en SAS Institute.

Vlerick en het Great Place to Work Instituut erkennen deze bedrijven voor "goed werkgeverschap" en "mensgerichte organisatiecultuur". Ook reikten ze certificaten uit aan bedrijven die een bepaald minimum behalen bij de twee enquêtes gebruikt voor de rankings. Vierentwintig organisaties krijgen zo een certificaat voor goed werkgeverschap, een stijging met negen. Samen mogen 44 Belgische bedrijven zichzelf dit jaar een 'Great Place to Work' noemen, klinkt het. Twee derde van de eindscore wordt bepaald door de resultaten van de eigen medewerkers bij de enquêtes.

Bron: Belga