Ook derde inzittende van voertuig verkeersongeval in Hechtel-Eksel overleden

Het zware verkeersongeval van voorbije zaterdag op de Noord-Zuidverbinding in Hechtel-Eksel heeft een derde dodelijk slachtoffer geëist. De man is woensdag in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen. Dat heeft de lokale politie van Tongeren woensdagavond bevestigd. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht ging het voertuig van drie vrienden uit Tongeren door de middenberm en knalde het op een tegenligger op het rijvak voor het tegenoverliggend verkeer.
De bestuurder was ter plaatse al overleden, toen de brandweer aan de bevrijding begon. Een tweede slachtoffer bezweek zondag in het ziekenhuis aan de opgelopen letsels. Het derde slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij enkele dagen gevochten heeft voor zijn leven, maar uiteindelijk ook is bezweken.
Het drietal was vanuit Eindhoven onderweg richting Hasselt en verder naar Tongeren, toen het dramatisch misliep op het einde van de Noord-Zuidverbinding, waar de rijbaan van twee rijvakken naar een vak versmalt.
Het voertuig met de drie jongemannen knalde op een Porsche met twee inzittenden. Dat voertuig vatte vuur. Deze twee inzittenden werden ook met ernstige verwondingen afgevoerd.
De jongemannen uit Tongeren waren oud-leiders van Chiro Sint-Jozef. De uitvaartplechtigheid van de 29-jarige Laurens Stas vindt komende vrijdag plaats. Van de 31-jarige Pieter Somers wordt zaterdag afscheid genomen.

bron: Belga