Flagey en Collegium Vocale Gent beginnen samenwerking in Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Collegium Vocale Gent gaat een langdurige samenwerking aan met Flagey in Brussel. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Cultuur en Brussel Sven Gatz (Open Vld), die de financiële steun voor het project biedt. Via deze samenwerking is het zangkoor uit Gent in residentie bij Flagey en er volgt een reeks concerten in 2019 en 2020. Sinds 2019 is het Collegium Vocale Gent artiest in residentie bij het Brusselse cultuurhuis Flagey, waar ze de ruimte krijgen om te repeteren en masterclasses te geven. De samenwerking houdt in dat Flagey samen met het zangkoor per seizoen drie producties opvoert.

De associatie wil ook een breder en een jonger publiek bereiken. Daarvoor lanceert het Collegium Vocale Gent met dirigent Philippe Herreweghe projecten voor jongeren uit Brussel om zich te verdiepen in koormuziek. Ook de Vrije Universiteit Brussel is benaderd om studenten te betrekken bij de residentie in Flagey.

In juni 2019 is een concert van Bach gepland en in oktober worden de Arvo Pärt Days gevierd met een concert van het werk Kanon Pokajanen van de Estse componist Arvo Pärt, geleid door Kaspars Putnins.

Christoph Prégardien leidt in december 2019 de voorstelling van het Weihnachtsoratorium van Bach, en in 2020 staat het Klarafestival hoog op de agenda. Het Collegium Vocale Gent viert dan haar vijftigste verjaardag met twee concerten van Bach onder leiding van Philippe Herreweghe.

bron: Belga