FIBA - Europe Cup - Oostende lijdt 70-73 nederlaag tegen Varese

In zijn heenwedstrijd van de kwartfinales om de Europe Cup heeft Oostende woensdag een 70-73 nederlaag geleden tegen het Italiaanse Varese. Bij de rust stond de landskampioen 33-43 in het krijt. De terugmatch wordt volgende week woensdag gespeeld. Oostende startte bijzonder slecht. Het werd eerst 0-10 voor de kustploeg kon scoren. Na het eerste kwart was de achterstand tot 17-21 herleid, maar bij de rust was de tienpuntenkloof opnieuw een feit. Na de rust deed Oostende het beter en onder impuls van Chase Fieler (20 ptn, 9 rbds) en TJ Williams (17 ptn) kwam het zelfs even voor (65-64). In de slotfase trokken de bezoekers alsnog aan het langste eind. Aleksa Avarmovic was met 22 punten topscorer van de partij. Belgian Lion Jean Salumu scoorde er zes voor Varese tegen zijn ex-team.