Vlaamse regering tevreden met voornemen om Koning Boudewijnstadion te renoveren

Vlaamse regering tevreden met voornemen om Koning Boudewijnstadion te renoveren

De Vlaamse regering reageert tevreden op het voornemen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om het Koning Boudewijnstadion grondig te renoveren als thuishaven van de Rode Duivels en er de toekomst van de atletiekmeeting Memorial Van Damme te verzekeren. “Ik ben blij dat het gezond verstand zegeviert”, zegt minister van Mobiliteit en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA). Eerder sprongen de plannen voor de bouw van het Eurostadion op Parking C van de Heizel af. Peter Bossaert, de CEO van de KBVB, en Bob Verbeeck, de CEO van sportmarketingbedrijf Golazo, maakten bekend dat er nu toch wordt ingezet op de renovatie van het Koning Boudewijnstadion.

“Dit is een goed plan, zoals wij ook al lang zeggen”, reageert minister Weyts. “Men heeft jaren gedaan alsof dit geen optie was, maar nu wordt bevestigd dat het wel degelijk mogelijk is. Er is dan ook geen nood aan een stadion buiten Brussel aan Parking C.”

Ook minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) is tevreden met wat hij een koerswijziging noemt. “Een renovatie van het bestaande stadion, mét plaats voor de Memorial Van Damme, is altijd ons voorkeurscenario geweest. Of Vlaanderen hier mee moet financieren, is een vraag die door de volgende Vlaamse regering beantwoord zal moeten worden.”

bron: Belga