Zo laat je je weekend langer duren

Zo laat je je weekend langer duren
Foto Unsplash

Het weekend kan nooit lang genoeg duren. Daar is iedereen het waarschijnlijk wel over eens. Wie droomt er niet van om vier dagen vrijaf te hebben in plaats van twee? Die extra dagen kunnen we je helaas niet geven, maar er is wel een trucje om je weekend – althans voor je gevoel – langer te laten duren.

Routine

Neurowetenschapper David Eagleman doet een interessante theorie uit de doeken in zijn boek ‘Het Brein’. Volgens hem lijkt het weekend korter door routines. Natuurlijk is het leuk om standaard je ouders te bezoeken, te brunchen, te sporten op zaterdagochtend… Maar al die gewoontes zorgen ervoor dat die twee dagen voorbij vliegen. Tijd om je weekendplanning onder handen te nemen dus.

Nieuwe activiteiten

Volgens Eagleman zijn nieuwe activiteiten de sleutel tot een langer weekend. Dat betekent niet dat je je hele bucket list moet afwerken – al is dat ook een optie. Maar het volstaat om eens te gaan wandelen in een voor jou onbekend stukje park of om een nieuw restaurant uit te testen. Of plan een uitje naar een stad in eigen land waar je nog nooit bent geweest. Opties genoeg dus om je weekend langer te laten duren!