Zes redenen om met de fiets naar het werk te gaan

Foto Pexels

Hoewel veel mensen al het goede voorbeeld geven, kunnen sommigen nog een duwtje in de rug gebruiken om met hun fiets naar het werk te gaan. Zelfs als het weer en de afstand meezitten, zijn werknemers meer geneigd naar hun auto te grijpen dan naar hun fiets. Hier zijn zes redenen om toch die fiets uit de garage te halen.

1. Goedkoper dan de auto

Niemand hoeft je te vertellen dat met de auto rijden heel wat geld kost. Zo zijn er de steeds stijgende brandstofprijzen, het onderhoud van je wagen, verzekeringen en nog zo veel meer. Daarnaast geven veel bedrijven een fietsvergoeding aan werknemers die naar het werk fietsen.

2. Goed voor de gezondheid

Je moet je heus niet blauw te betalen aan een fitnessabonnement. Door dagelijks je fiets boven te halen, heb je je dagelijkse portie beweging ineens binnen. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het geeft je bovendien meer energie.

3. Geen file

Zeg vaarwel tegen uren lang je tijd te verspillen in de file. Het verkeer draait op drukke momenten helemaal in de soep en zeker voor kleine afstanden. Met de fiets heb je daar geen last van en ben je ook sneller op je bestemming.

4. Minder ingeademde uitlaatgassen

Autochauffeurs blijken, misschien tegen de verwachtingen in, meer vatbaar voor schadelijke lucht dan fietsers. De positie op de rijbaan is hierbij uiterst belangrijk. Fietsers rijden hoofdzakelijk aan de rand van de weg, terwijl automobilisten zich in het midden begeven, waar de vervuiling net hoger ligt.

5. Geen parkeerproblemen

Veel bedrijven beschikken niet over een grote en vooral gratis autoparking, waardoor het wel eens moeilijk kan zijn om vlakbij een parkeerplaats te vinden. Een fiets ben je veel sneller kwijt, mits de kleine investering van een degelijk fietsslot.

6. Minder stress

Door geen uren in de file te zitten of naar een parkeerplaats te zoeken heb je automatisch minder met stress te maken. Daarnaast kan fietsen een goede uitlaatklep zijn na een zware werkdag.