F1 - GP van Australië - "Mijn beste race ooit", zegt Bottas na zege in openingsmanche van WK

door
Belga
Leestijd 1 min.

Valtteri Bottas heeft het nieuwe Formule 1-seizoen op een schitterende manier ingezet. In zijn Mercedes was hij zondag op het circuit van Albert Park in Melbourne duidelijk de sterkste. De Fin reed na een perfecte start quasi de hele tijd aan de leiding en pakte zo de vierde zege uit zijn carrière, de eerste sinds Abu Dhabi in november 2017.

"Ik weet niet wat er net gebeurd is. Mijn start was heel goed, dit was zeker en vast mijn beste race ooit. Ik voelde mij gewoon zo goed. Ik had alles onder controle. De wagen voelde uitstekend. Ik moet hiervan genieten", zei de 29-jarige Fin na zijn knappe overwinning.

Omdat Bottas ook de snelste ronde neerzette, verdiende hij een extra WK-punt. "Die snelste ronde is een nieuwe regel. Omdat het gevoel goed zat, ben ik er voluit voor gegaan. Ik ben zo gelukkig en kijk al uit naar de volgende wedstrijd." Die wordt over twee weken in Bahrein afgewerkt.

Wereldkampioen Lewis Hamilton eindigde op ruime afstand van zijn teamgenoot als tweede. "Het was een goed weekend voor de ploeg dus moet ik tevreden zijn voor iedereen", reageerde de Brit. "Valtteri zette een ongelofelijke wedstrijd neer vandaag en verdiende het. Het is een prachtige start van het jaar en hier hadden we op gehoopt met het team."

bron: Belga