Vliegtuig moet omkeren omdat een vrouw haar baby vergeten was

Foto Pexels

Een vrouw heeft afgelopen weekend wel iets heel opmerkelijks vergeten aan boord  van een vliegtuig te brengen. Ze was namelijk haar baby vergeten mee te nemen en had ze achtergelaten bij de gate in de terminal. De meevoelende piloot besloot terug te keren en een noodlanding te maken om het kind op te halen.

Een Saudische vrouw heeft onlangs de schrik van haar leven beleefd. Ze had namelijk haar baby vergeten aan boord te nemen op haar vlucht van Saudi-Arabie naar Maleisië. Pas na het opstijgen had de vrouw door dat ze haar kind niet bij zich had. Ze sloeg onmiddellijk alarm bij het cabinepersoneel, waarna zij de piloot op de hoogte brachten. De vrouw weigerde nog verder te vliegen zonder haar kind aan boord.

ProtocolDe piloot contacteerde de luchtverkeersleiding om toestemming te vragen om terug te keren en een noodlanding te maken. Daar ontstond redelijk wat discussie over, aangezien niemand wist wat het protocol was voor een vergeten baby. Uiteindelijk kreeg de piloot toch toestemming en mocht hij het vliegtuig omkeren om het kind op te halen. Normaal kan zoiets enkel in geval van een technisch mankement of als een van de inzittenden zwaar ziek wordt. Hoe het komt dat de vrouw haar baby vergat en of ze daarna alsnog op het vliegtuig is gestapt met het kindje, is onbekend.