Dit zijn de fijnste hondenrassen voor als je alleen woont

Foto Unsplash

Op je eentje wonen kan leuk zijn, maar kan ook heel eenzaam aanvoelen. Waarom dan niet een viervoeter nemen om je te vergezellen? Dit zijn de geschikte hondenrassen voor als je alleen bent. Wie kan deze schattige beestjes weerstaan? 

Dobermann

Deze viervoeter is een vriendelijke en vreedzame hond en toont meteen affectie. Het is een echte waakhond, maar doet geen vlieg kwaad. Hij moet wel goed getraind zijn, best op een vroege leeftijd. Je kan er goed mee spelen en hij gaat graag wandelen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Turning 19 months has never looked so good

Une publication partagée par Owner: Keither G (@blade._.of._.steel) le

Akita

Akita’s zijn pluizige beestjes. Het is een onverstoorbare en goedwaakse hond. Hij blaft niet snel en is trouw aan zijn baasje. Het Japanse hondenras staat symbool voor goede gezondheid en bescherming. Ze gedijen het best in een omgeving waar ze veel aandacht en liefde krijgen.

Bullmastiff

Zoals de naam al doet vermoeden, is een bullmastiff een kruising tussen een Engelse bulldog en een mastiff. Het is een groot ras dat in het eerste levensjaar explosief groeit. Ze zijn groot, energiek en vrij territoriaal, maar weten ook hoe ze zich kalm moeten gedragen als je zin hebt in een ontspannen avondje thuis. Net als de akita deinst de Bullmastiff er niet voor terug z’n liefde te uiten.

Rottweiler

Voor kameraadschap kun je rekenen op de rottweiler. Het zijn verdedigende types met een territoriaal instinct, maar houden ook van knuffelen. rottweilers weten wanneer ze rustig aan moeten doen, leren snel en zijn graag bij je in de buurt.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

What a beauty! Photo by @rottweiler_with_babyface #rottweiler#rottie#dog#puppy#cute

Une publication partagée par Rottweiler Community (@rottweilers_of_insttagram) le

Bostonterriër

Een kleine, vriendelijke hond die perfect is als je alleen in de stad woont. Deze kleine honden zijn extravert, wat handig is als je gasten hebt. Hun levendige, aanhankelijke karakter maakt ze zeer beminnelijk en ze zijn zeer intelligent. Daarnaast zijn ze alert, wat alleen naar bed gaan toch een veiliger gevoel geeft.

Maltezer

Van de energieke waakhonden gaan we over naar de meer relaxte soorten. Deze gezelschapshond is een vriendelijk, vrolijk ras en is speels, zonder dat hij aan de lopende band activiteit en entertainment vereist. Natuurlijk moeten ze iedere dag uitgelaten worden, maar dit ras kan ook prima thuisblijven als je aan het werk bent.

Pekingees

De pekingees hecht zich nogal aan z’n baasje en kan wat koppig zijn tegenover anderen. Ze zijn wat introvert, maar ook onafhankelijk en kunnen zich dus prima een paar uurtjes alleen vermaken. Ze hebben geen tonnen beweging nodig en schromen niet je te waarschuwen als ze iets ongewoons opmerken.

Italiaanse windhond

De Italiaanse windhond is een vrolijke en zeer intelligente hond. Ze zijn gevoelig en spelen en stoeien graag, maar vinden het daarentegen ook heerlijk om bij je op schoot te kruipen. Ze zijn altijd aanwezig, lopen graag overal achter je aan en zijn echte gezelschapshonden.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Handsome Wolf

Une publication partagée par Wolfy (@wolfybleck) le

Cavalier King Charles-Spaniël

Die vinden wandelen leuk, maar zijn ook dol op de zetel. Deze rustige honden zijn liefdevol, makkelijk te trainen en vereisen net genoeg beweging om vervolgens uren samen in de zetel te liggen. Ze zullen een indringer niet aanvallen, maar ook niet in je armen springen van doodsangst.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

📷 credit: @finnstagram_914 ⠀ 👉Check out our store for the best tees, mugs, leggings and gift ideas🐕🛒🎁 👉Tap link in our bio @cavaliercommunity to get yours . To be featured👉 use #cavaliercommunity . _______________________________ #kingcharlescavalier #cavalierkingcharles #cavitude #cavs #cavalierclub #cavworld #cavsofinstagram #cavalierkingcharlesspaniel #cavaliers #kingcharles #cavalierlove #itsacavthing #cavlove #cavalierking #cavalierworld #kingcharlesspaniel #ckcs #ckc #cavclub #cavalierpuppy #cavaholic #cavaliersofinstagram #cavlife #cavalierkingcharlesspanielofinstagram #cavalierkingcharlesspanielpuppy #cavalierkingcharlesspanielofig

Une publication partagée par Cavalier King Charles Spaniel (@cavaliercommunity) le

Basset Hound

De basset wordt omschreven als een intelligente, rustige, aanhankelijke en zachtaardige hond met een groot uithoudingsvermogen. Maar de Basset Hound is vooral ook een charmant en loyaal wezen. Ze zijn ontzettend geduldig en onafhankelijk (je kan gerust een dagje weg) en tegelijkertijd toegewijd.