Lewandowski veegt doelpuntenrecord Pizarro van de tabellen

In het duel op de 25e speeldag in de Duitse Bundesliga tussen Bayern München en het Wolfsburg van doelman Koen Casteels zette Robert Lewandowski deze namiddag na 37 minuten de 2-0 ruststand voor de thuisploeg op het scorebord. Dat was zijn 196e treffer in de Bundesliga en daarmee heeft de Poolse international het recordaantal doelpunten gescoord door een buitenlander verbroken. Het vorige record stond op naam van de Peruviaan Claudio Pizarro, die vorige maand voor Werder Bremen zijn 195e tegen de netten prikte op 40-jarige leeftijd, wat hem toen ook meteen het record van oudste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga opleverde. Vorige week kwam Lewandowski al op gelijke hoogte en het was dan ook enkel nog een kwestie van tijd vooraleer de Poolse doelpuntenmachine het record daadwerkelijk van de tabellen zou vegen. Dat gebeurde uitgerekend tegen Wolfsburg, de club waartegen hij in het najaar van 2015 al eens vijf doelpunten in negen minuten liet noteren.

Robert Lewandowski maakte in 2010 zijn intrede in de Bundesliga. Hij transfereerde van de Poolse club Lech Poznan naar Borussia Dortmund, waar hij in 4 jaar tijd 74 keer raak trof. Bij Bayern München is hij ondertussen al goed voor 122 doelpunten en daarmee staat hij in de clubranking op de derde plaats, na Karl-Heinz Rummenigge (162) en topschutter aller tijden Gerd Müller (365).