Man met machete overmeesterd aan gevangenis van Condé

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor de poorten van de gevangenis in het Franse Condé-sur-Sarthe, waar een geradicaliseerde gedetineerde eerder deze week nog cipiers heeft aangevallen, is vanmiddag een man overmeesterd die volgens getuigen een machete bij had. Dat meldt nieuwszender BFMTV. Aan deze gevangenis is al drie dagen een blokkade van het personeel aan de gang, na de aanval van dinsdag. De man was volgens de getuigen aangekomen met een scooter, en werd overmeesterd door de cipiers die de toegang tot de gevangenis blokkeren. Dat is vernomen van eensluidende bronnen.

"Een collega is op de man afgestapt", aldus een cipier aan BFMTV. "Hij zei dat hij was gekomen om ons te steunen en dat hij tegen het beleid van de regering is." Tijdens dat gesprek merkte de cipier op dat de man een machete bij had van "zowat 40 à 50 centimeter". "Er zijn collega's ter versterking komen aanlopen en ze hebben het individu vastgegrepen."

Op videobeelden van een getuige is te horen hoe de man nog zegt, terwijl hij onder bedwang gehouden wordt, dat hij de cipiers "altijd heeft gesteund".

Er is een veiligheidszone ingesteld.

bron: Belga